7 april 2013

1 veckas klättring...

Avresa till Spanien med mjuk väska och kolfibercykel...de flesta jag pratade med var en aning tveksamma till detta och tyckte att en hård väska var att föredra.
Men, efter lite googlande och besök på Biltema så blev slutresultatet mycket bra. Rörisolering, buntband, pappkartong och eltejp var lösningen på problemet



Ett stycke kolfibercykel, en himla massa cykelkläder och andra allmänna mjuka saker skapade en 24.9kg tung och välfylld väska. KANON!!



Efter att ha landat, fixat hyrbilen,och packat den full med 5 cykelväskor och massa annan bråte så avnjöt vi första lunchen under ett apelsin träd. Självklart var jag tvungen att klättra upp och plocka ner en...såg hur fina ut som helst och luktade underbart!!

Men %€#%"&&"#&% vad den var sur!! Det stack på läpparna och i munnen i 30 minuter efteråt.


Första turen blev en fin liten "kolla att cykeln funkar" klättring upp till Casares


Det var tur att man fick med sig den mentala träningen ner till backarna 


Samling vid pumpen uppe i Casares. Para Espana Y La Humanidad = For Spain and Humanity  :-)







Andra dagen blev en riktigt fin runda med andra klättringen upp till Gaucin. Efter den något brantare backen blev det en kaffe och kaka i väntan på att resten av gänget skulle komma upp.


 Efter alla rundor njöt vi av utsikten från verandan med Medelhavet och bergen i bakgrunden


Redo för runda med en fin klättring upp till det berömda daimkrysset!!



Efter en ruggigt kall plattkörning från toppen och sen nedförsbacke till Ronda var vi alla i stort behov av en dagens lunch. 3 rätters för 8 Euro...kan det bli bättre!!  

Sen kom paradiset på cykel!! 6 mils cykling med underbar väg, mycket uppför och nedför och alldeles underbara små byar efter vägen.

Här var jag bara tvungen att stanna och ta lite kort. Algatocin hette byn och om man undviker att titta på det fula trynet så ser man en otroligt fin liten by uppe i bergen.

Gibraltar cyklade vi ner till en av dagarna...där slogs vi med utsikten och de förbannade aporna!! En av killarna blev rånad av en apa... 



Krypet hoppade upp och snodde en energybar ur ryggfickan!! Efter den lilla uppvisningen så viftade jag friskt med framhjulet så fort en apa var i närheten.



En liten stilstudie av tävlingsdräkten för 2013 års säsong...högst uppe på Gibraltar klippan.

Vi lyckades hitta några riktiga kanonställen att käka lunch på...som alltid beställdes det dagens meny för 8 Euro.


Eller en espresso i solen

Efter 6 dagars underbar cykling var det tyvärr dags att packa ihop cyklarna för denna gång. Kommer ett bli ruggigt svårt att inte åka på en liknande runda nästa vår.


Vi syns på cykeln




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar